ALIANSZ
Magyar Evangéliumi Szövetség

 

Aliansz Teológiai műhely 2024.

meghívó

 

BESZÁMOLÓ:

KERESZTÉNYKÉNT A TÁRSADALOMBAN

******************************************

A Magyar Evangéliumi Szövetség-Aliansz szervezésében másfél évtizede találkoznak minden hónap első keddjén Budapest és környékének missziómunkára elkötelezett teológusai, lelkipásztorai, gyülekezeti munkásai közös imádságra, bibliai elmélkedésre egymás lelki bátorítására a Budapest-Szilágyi Dezső téri Református Gyülekezet közösségi termében.

Évente egyszer pedig u.n. Teológiai Műhely keretében vitatnak meg aktuális teológiai kérdéseket egy egész napos tudományos tanácskozás során. Ebben az esztendőben a "Keresztényként a társadalomban" címmel kerültek elő különböző megvilágításban lelkiségi irányzatok, tanítványság, gyülekezetplántálás, a háború és béke kérdései, valamint a keresztények társadalmi

szerepvállalása és még sok más aktuális kérdés.

"Műhelyünkben együtt keressük a választ arra, hogy mint krisztusi emberek, mint Isten népe, hogyan tudjuk értelmezni, megfelelő módon látni a kialakult helyzetet, hogyan tudunk helyesen véleményt formálni mindezekről a Kijelentés fényében.

Nekünk keresztény hívőknek mi a sajátos feladatunk, felelősségünk, tennivalónk Isten és az emberek előtt, hogy hitelesen és elkötelezetten tudjunk szolgálni továbbra is, az Ő Országa építésében, Igéje szolgálatában és a bajbajutottak megsegítésében?!" - olvashattuk a meghívóban a nap tervezett témáit.

Az első előadás "Jonathan Edwards és a 18. századi amerikai 'Nagy ébredés' mai tanúlságokkal" címmel hangzott el, Dr. Fabiny Tibor irodalomtörténész, teológus igen felkészült előterjesztésében, amit élénk beszélgetés követett.

A második támakör "Korunk társadalmi kérdései keresztény szemmel" címmel Dr. Tárkányi Ákos előadásában bontakozott ki, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lektora, szociológus professzora.

Végül "Hogyan lehetünk só és világosság környezetünk számára?" címmel hangzott el bibliai előadás Jézus példázata alapján Márkus Tamás András református lelkész-teológus előadásában.

A 2024. március 12-én sorrakerült tudományos konferenciát az Evangéliumi Aliansz elnöksége - Szuhánszky Gábor elnök, Szeverényi János alelnök, Horváth István főtitkár - szervezésében a Budakeszi Metodista Egyházközség templomában tartottuk meg élénk részvétel mellett.

Soli Deo Gloria! - Immánuel! Velünk az Isten!

Dr. Mészáros Kálmán,

az Evangéliumi Aliansz alelnöke

 

 

 

Magyar Evangéliumi Szövetség - Aliansz

A konferencia élő adása itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/metodista.keszi/videos/377674895068765

És itt: https://www.facebook.com/metodista.keszi/videos/291739753939143

 

Egyéni tagok | Hálózatok | Támogató egyházak | Támogató szervezetek | Események
Copyright © 2009 Aliansz - Minden jog fenntartva! Design & fejlesztő: Arteries Studio