ALIANSZ
Magyar Evangéliumi Szövetség

Kedves Testvérek!

 Szeretettel köszöntünk mindnyájatokat, s áldott pünkösdöt kívánunk számotokra!

Erre a pdf-re rákattintva Evangéliumi Alianszunk Pünkösdi hírlevelét olvashatjátok, benne D.Szabó Dániel, Szuhánszky Gábor, Szeverényi János írásaival és 2023-as év beszámolójával.

Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete, a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!

Szeretettel, minden munkatársunk nevében, az Evangéliumi Aliansz elnöksége:

Szuhánszky T. Gábor, Szeverényi János, Dr. Mészáros Kálmán, Dani Eszter, László Viktor, D. Szabó Dániel, Dr. Kovács Géza, Dr. Hecker Frigyes és Horváth István

 

 

 

MAGYAR EVANGÉLIUMI SZÖVETSÉG 

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

letöltés

 

 

 

 

Aliansz Teológiai műhely 2024.

meghívó

 

BESZÁMOLÓ:

KERESZTÉNYKÉNT A TÁRSADALOMBAN

******************************************

A Magyar Evangéliumi Szövetség-Aliansz szervezésében másfél évtizede találkoznak minden hónap első keddjén Budapest és környékének missziómunkára elkötelezett teológusai, lelkipásztorai, gyülekezeti munkásai közös imádságra, bibliai elmélkedésre egymás lelki bátorítására a Budapest-Szilágyi Dezső téri Református Gyülekezet közösségi termében.

Évente egyszer pedig u.n. Teológiai Műhely keretében vitatnak meg aktuális teológiai kérdéseket egy egész napos tudományos tanácskozás során. Ebben az esztendőben a "Keresztényként a társadalomban" címmel kerültek elő különböző megvilágításban lelkiségi irányzatok, tanítványság, gyülekezetplántálás, a háború és béke kérdései, valamint a keresztények társadalmi

szerepvállalása és még sok más aktuális kérdés.

"Műhelyünkben együtt keressük a választ arra, hogy mint krisztusi emberek, mint Isten népe, hogyan tudjuk értelmezni, megfelelő módon látni a kialakult helyzetet, hogyan tudunk helyesen véleményt formálni mindezekről a Kijelentés fényében.

Nekünk keresztény hívőknek mi a sajátos feladatunk, felelősségünk, tennivalónk Isten és az emberek előtt, hogy hitelesen és elkötelezetten tudjunk szolgálni továbbra is, az Ő Országa építésében, Igéje szolgálatában és a bajbajutottak megsegítésében?!" - olvashattuk a meghívóban a nap tervezett témáit.

Az első előadás "Jonathan Edwards és a 18. századi amerikai 'Nagy ébredés' mai tanúlságokkal" címmel hangzott el, Dr. Fabiny Tibor irodalomtörténész, teológus igen felkészült előterjesztésében, amit élénk beszélgetés követett.

A második támakör "Korunk társadalmi kérdései keresztény szemmel" címmel Dr. Tárkányi Ákos előadásában bontakozott ki, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lektora, szociológus professzora.

Végül "Hogyan lehetünk só és világosság környezetünk számára?" címmel hangzott el bibliai előadás Jézus példázata alapján Márkus Tamás András református lelkész-teológus előadásában.

A 2024. március 12-én sorrakerült tudományos konferenciát az Evangéliumi Aliansz elnöksége - Szuhánszky Gábor elnök, Szeverényi János alelnök, Horváth István főtitkár - szervezésében a Budakeszi Metodista Egyházközség templomában tartottuk meg élénk részvétel mellett.

Soli Deo Gloria! - Immánuel! Velünk az Isten!

Dr. Mészáros Kálmán,

az Evangéliumi Aliansz alelnöke

 

 

 

Magyar Evangéliumi Szövetség - Aliansz

A konferencia élő adása itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/metodista.keszi/videos/377674895068765

És itt: https://www.facebook.com/metodista.keszi/videos/291739753939143

 

Egyéni tagok | Hálózatok | Támogató egyházak | Támogató szervezetek | Események
Copyright © 2009 Aliansz - Minden jog fenntartva! Design & fejlesztő: Arteries Studio